Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Δήμας ......Προόδου

 (http://www.infobasket.gr/?p=8003)
Πολλοί περίμεναν ότι το περασμένο καλοκαίρι θα έκανε το παραπάνω βήμα στην καριέρα του, ωστόσο αστάθμητοι παράγοντες τον κράτησαν στη Β’ εθνική.
Με τις εμφανίσεις που κάνει φέτος όμως, στοΜέγα Αλέξανδρο, ο Τάσος Δήμας δικαίως θεωρείται ένα από τα καλύτερα ταλέντα της κατηγορίας. Ο 22χρονος γκαρντ δείχνει να έχει ανεβάσει ταχύτητες ενώ βρίσκεταιπέμπτος στον πίνακα τον σκόρερ με 126 πόντους και εμφανίζεται βελτιωμένος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του.
Τόσο την περασμένη σεζόν όσο και με την μέχρι τώρα παρουσία του ο νεαρός γκαρντ έχει καταφέρει να δείξει τη εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση την οποία βρίσκεται. Ομως που οφείλεται αυτό; «Εκανα κάποιες ατομικές προπονήσεις, τα πρωινά δουλέψαμε σκληρά με τον κόουτς.  Αυτό όμως από μόνο του αυτό δεν αρκεί. Ολο αυτό δεν θα γινόταν αν δεν είχα τη συνεισφορά των συμπαικτών μου, ιδιαίτερα του Χρυσοχόου και του Αρμούτη (σ.σ να του πω και περαστικά γιατί είναι τραυματίας). Η βοήθεια τους είναι σημαντική τόσο μέσα όσο και έξω από το παρκέ. Δεν είναι τόσο ότι έγινα εγώ καλύτερος, αλλά ότι αυτοί με βοήθησαν να πάρω ρόλο βασικού.
Αν και το καλοκαίρι είχε την ευκαιρία του να κάνει μεταγραφή σε άλλη ομάδα τελικά ύστερα από συζητήσεις αποφάσισε να συνεχίσει να φορά τη φανέλα του Μέγα Αλέξανδρου. «Η αλήθεια είναι πως ήθελα να φύγω, να πάω σε μία ομάδα όπου να δουλέψω περισσότερο επαγγελματικά. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι τελικά δεν προέκυψε κάποια συμφωνία. Ετσι, αποφασίσαμε να μείνω άλλο ένα χρόνο στο σύλλογο, ώστε να πάρω περισσότερα παιχνίδια και να βελτιωθώ και όπως φαίνεται δεν έπραξα άσχημα».
Μπορεί να διανύει την καλύτερη του σεζόν, αλλά το θέμα είναι το κατά πόσο μπορεί να σταθεί σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ο ίδιος νιώθει έτοιμος και αρκετά μετρημένος, αναφέρει «Πιστεύω ότι έχω τη δυνατότητα να παίξω σε μεγαλύτερη κατηγορία. Σίγουρα όχι κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά μπορώ να βοηθήσω με μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Θα δουλέψω πολύ σκληρά, ώστε να το επιτύχω».
Οπως κάθε νεαρός έχεις φιλοδοξίες, οι δικές του πάντως δεν φαντάζουν μακρινές: «Σίγουρα θέλω να αγωνιστώ σε μεγαλύτερη κατηγορία. Θέλω να δοκιμάσω… ψηλότερα. Μέσα από σκληρή προπόνηση και δουλειά πιστεύω να τα καταφέρω».
Ως πρότυπο του κάποιος θα σκεφτόταν ότι θα μπορούσε να έχει τον Γκάλη, τονΔιαμαντίδη ή τον Ζήση.  Ομως εδώ ο νεαρός γκαρντ έρχεται να πρωτοτυπήσει. «Αυτοί που θαυμάζω είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης και ο Κώστας Σλούκας, κατάφεραν και έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, ενώ παράλληλα  μπόρεσαν να πατούν στη γη».
Τέλος δεν θα γινόταν να μην αναφερθεί σε αυτούς που έχουν σταθεί δίπλα του στα μπασκετικά βήματα του: «Αυτοί που με έχουν με έχουν βοηθήσει είναι ο Γιώργος Κοντονάσιος που τώρα είναι προπονητής στον Aετό Κιλκίς, αλλά και ο κόουτς μου στον Μέγα, Στέφανος Κοσμάς, με τον οποίο η σχέση είναι κάτι παραπάνω από παίκτη προπονητή. Τέλος, ο πατέρας μου Σωκράτης.ο οποίος είναι και ο ίδιος προπονητής.
Η γνώμη του προπονητή του (Στέφανος Κοσμάς)
«Πρόκειται για αθλητικό ταλέντο με φοβερά προσόντα, ταχύτηταδύναμη και έκρηξη. Ενώ είναι έξυπνος, δεν έχει ακόμα την εμπειρία να εκμεταλλευτεί τις καταστάσεις στο παιχνίδι. Είναι παιδί της δουλειάς, αλλά έχει το πρόβλημα ότι δεν είναι τόσο υπάκουος, λόγω της μικρής ηλικίας του, ενώ είναι και αρκετά παρορμητικός. Έχει κάτι το ιδιαίτερο. Αλλωστε, δεν έχω γνωρίσει κάποιον ιδιαίτερο παίκτη που να είναι… φυσιολογικός.Έχει πολλά στοιχεία για να παίξει μπάσκετ, το θέμα είναι τι ευκαιρίες θα του δοθούν και σε τι περιβάλλον θα παίξει στο μέλλον».
Ο Δήμας στη Β’ Εθνική 
ΣεζόνΠόντοιΑγώνες
2010-111267
2009-1027230

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου